Brazilian Berry

Brazilian Berry é uma fruta nativa aqui do BRasil e bastante incomum e caríssima em outros lugares, típica da mata Atlântica, leva entre 10 e 15 anos para começar a dar frutos e ainda assim, geralmente, é uma única safra por ano, de agosto a setembro, às vezes, dá fora de época também.

Sempre docinhas e pretinhas, são deliciosas para comer, para fazer doces, sucos e até drinks (misturei com tequila e leite condensado e preciso dizer que ficou sensacional, aprovado!). Amor e um pouco mais

A jabuticaba é conhecida no mundo vegetal como couve-flor, ou seja, suas flores e frutos brotam diretamente do tronco. A casca dessas esferas é comestível, mas com um sabor forte de ervas devido ao seu alto teor de tanino. Os coletores podem usar a pele medicinalmente (para tratar  tosse com sangue, disenteria ou asma). Atlas Obscura

Como as uvas, existem muitas variedades da fruta. Um dos mais comuns, conhecido como jabuticaba vermelha (embora seja mais violeta), tem gosto de iogurte de mirtilo. As jaboticabas brancas têm gosto de lichia azeda e as jaboticabas de Grimal têm gosto de doce de uva. Mas isso é apenas uma pequena amostra. Existem inúmeras outras variedades. Uma coisa que todos parecem ter em comum é que estão cheios de sabor.

Jabuticaba, or Jaboticaba, may also be referred to as Brazilian grape tree and is botanically classified as Plinia cauliflora and a member of the Myrtaceae family. It is a tropical or subtropical evergreen tree native to Brazil that produces thick-skinned purple fruits that resemble large grapes. Specialty Produce

In Brazil, Jaboticaba fruit is one of the richest native sources of antioxidants, specifically of anthocyanins with most of them being located in the skin of the fruit. The fruit’s purple skin contains a significant amount of tannins, water-soluble polyphenols which have been the subject of some nutritional debate as to whether they are good or bad for humans. Some studies indicate that tannins exhibit carcinogenic activity which in some people when consumed in mass can impact health negatively. Recent studies, however, show that plant tannins such as found in Jaboticaba fruit have massive antioxidant potential and are being tied to a long list of curative and preventative health benefits.

Brazilian aborigines consumed jaboticaba as a snacking fruit and used it to make a fermented wine. It has also long been used in Brazilian traditional medicine to treat inflamed tonsils, asthma, and gastrointestinal distress. The fruit is so important in Minas Gerais that an image of the tree even appears in the city of Cotagem’s coat of arms, and in the city of Sabará a celebration of the fruit is held annually.

Jaboticaba is thought to have originated in the Minas Gerais region of Brazil. Some species of Jaboticaba are also indigenous to Uruguay, Bolivia, Peru, northeastern Argentina, and Paraguay. Jaboticaba first made their way to Santa Barbara, California around 1904.

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